31 Mar
31Mar

בימים האחרונים נושא השפע פגש אותי בקונסטלציות שונות, שלי ושל הסביבה שלי, אז החלטתי שכנראה הוא רוצה לבוא לידי ביטוי...

אנחנו רגילים לחשוב על שפע ככסף וזה לגמרי נכון, אך השפע מגיע לחיינו בכל כך הרבה דרכים ופורמטים, שכסף הוא רק אחד מהם - אחד דומיננטי, אבל אחד.

בחרתי את התמונה הזאת שמביאה לידי ביטוי כל מיני סוגים של שפע:

כסף, בריאות, הטבע המדהים, אהבה... 

אבל בפוסט הזה אתמקד בכסף, כי זה מה שבא לשדה שלי, בימים האחרונים.

נפגשתי עם חברה לפני כמה ימים. היא כבר הרבה שנים עוסקת בתחומי טיפול שונים, אחד על אחד. דיברנו על העסק, על הכנסות, על הוצאות ומה שביניהם... במהלך השיחה היא הרגישה שהיא צריכה לעשות שינוי בדרך בה היא מתמחרת את הטיפולים. 

נפגשתי עם חברה נוספת. היא מאד רצתה לקנות מוצר כלשהו, שמחירו כמה עשרות שקלים. היא ראתה את המוצר כמה ימים לפני, אך לא היה לה זמן להתעכב והיא לא קנתה אותו. כשהלכה לקנות אותו ראתה שהמבצע נגמר. ההפרש בין מחיר המבצע למחיר שהיה הוא פחות מחמישים שקל, בכל זאת, היא ממש התבאסה.

ביום חמישי האחרון קניתי מעיל. 

אני לא באמת צריכה מעיל. כדור שני לחובבת מעילים, יש לי בהחלט מספיק, מה גם שגיליתי בשנתיים האחרונות, שבארץ אני כמעט לא משתמשת במעיל... ובכל זאת, קניתי אותו. 

למה? כי הוא מצא חן בעיני, כי הערך שלו (חם, יפה, ארוך, קל) עלה בעיני על הערך הכספי שלו והחלטתי לפרגן לעצמי.

ביום ראשון, שלושה ימים אחרי, ראיתי פרסום של SALE ושמחיר המעיל ירד.

כשראיתי את זה חייכתי ואמרתי לעצמי שבכל זאת אני שמחה שקניתי אותו. 

זה לא משנה כמה הוא עולה עכשיו, עדיין הוא שווה את הערך הכספי ששילמתי ויכול להיות שאם הייתי מחכה עד יום ראשון, כבר לא היתה המידה שלי או המעיל הזה בכלל בחנות. 

למה בחרתי לכתוב פוסט על שלושת הסיטואציות האלה?

כי כולן קשורות בשפע, וכשהן בשדה האנרגטי שלי, (או של כל אחד שאוהב לחקור את הסיטואציה), זה מזמין לעשות בירור.

החברה הראשונה, לא העריכה מספיק את עצמה או את השירות שהיא נותנת כדי לתמחר אותו במחיר שמרגיש לה ראוי. במקום להיות מחוברת למה שהיא מרגישה, היא התחברה ל"שוק", ל"מה יחשבו" עליה ולכל מיני דברים שלא רלוונטיים כקובעים את המחיר הראוי. הדברים היחידים שרלוונטיים זה מה שהיא מרגישה עם מה שהיא נותנת והאם יש מי שיהיה מוכן לשלם את המחיר הזה.

החברה השנייה, סיפרה לי שהתבאסה על כך שהמחיר עלה לפני שהיא קנתה והתייעצה איתי מה לעשות.

שאלתי אותה אם היא רוצה לחיות בתודעת חסר או בתודעת שפע...

היא לא הבינה איך השאלה אם לקנות קשורה לתודעה שלה, אך זה מאד פשוט:

כשאנחנו חיים בתודעת שפע, כשאנחנו רוצים משהו, במיוחד שהוא במחיר של כמה עשרות שקלים (היא לא צריכה למכור את הבית שלה בשביל זה, ואפילו לא לוותר על ארוחה), אנחנו לא עושים עניין מזה שהמחיר עלה. 

הרי אם משהו עלה 50 שקל, או 90 שקל, זה לא באמת מה שישנה את איכות החיים שלה.

כשאנחנו חיים בתודעת שפע, אנחנו פחות מסתכלים על המחיר של הדבר ויותר על הערך שלו.

דוגמא:

אני משקיעה 400 שקל בפרסום. האם זה הרבה או מעט?

זו לא השאלה הנכונה, כי זה לא רלוונטי.

אם פרסום של 400 שקל, לא מחזיר את ההשקעה שלו, (לא רק הכספית, אלא חשיפה, יצירת קהילה וכד'), אז הוא יקר, למרות שמדובר ב - 400 שקל.

אם הפרסום מחזיר נניח 800 שקל. מחיר הפרסום עדיין נשאר 400 שקל, אך הערך שהוא הניב שווה הרבה יותר.

זה בדיוק אותו דבר כשאנחנו בוחרים להשקיע בעצמנו. 

זה יכול להיות בידע שלנו, בנראות שלנו, בהתפתחות שלנו וכד'...

הכסף שאנחנו מוציאים לא קובע את הערך של מה שאנחנו מקבלים, אלא להיפך, הערך צריך לקבוע את כמות הכסף שנהיה מוכנים להשקיע בדבר מסוים. 

כשאותה חברה התלבטה עם להשקיע את הארבעים שקל הנוספים, כי המחיר עלה, היא בעצם התלבטה בדבר אחד:

1. אם היא ראויה להשקעה הזאת במשהו שרצתה.

אם היא לא היתה רואה את מחיר המבצע כמה ימים לפני, היא כנראה לא היתה מתלבטת בכלל וקונה. הכסף הוא לא באמת העניין, אלא התחושה שלה והסיפור שהיא מספרת לעצמה על עצמה ועל הכסף, הוא העניין. 

ולעניין המעיל...

כשחייכתי לעצמי שראיתי שמחיר המעיל ירד, הבנתי שעשיתי דרך בתודעת השפע שלי.

פעם זה היה יכול לבאס אותי, מה, לא יכולתי לחכות עוד יומיים? היום זה שעשע אותי. ולא, זה לא באמת קשור לכסף. 

בין אם יש לי כסף ובין אם אין לי כסף, ההפרש במחיר זה לא מה שבאמת יעשה את ההבדל.

זה מזכיר לי שהרבה פעמים כשאנשים נמצאים בלחץ עם כסף, הנטייה הראשונה שלהם היא לבדוק מה אפשר לצמצם... העניין הוא שצמצום מושך צמצום. כשאנחנו מצטמצמים בהוצאות (ולא. אני לא מדברת על צמצום מול בזבזנות, אלא על לחיות חיים רגילים לגמרי, לא חיי ראווה), אנחנו מצטמצמים בערך שלנו, אנחנו מצטמצמים בנוכחות שלנו, ולרוב גם בהכנסות שלנו. הרעיון הוא לא לחשוב אוטומטית על מה לצמצם, אלא להיפך, על איך אפשר להגדיל - את התודעה שלי, את העשייה שלי, את הביטחון שלי, האהבה העצמית ומכאן גם את ההכנסות. 

לפני המון שנים ראיתי תכנית בטלוויזיה על משפחה דתית, מרובת ילדים וקשת יום. הם דיברו על הנושא של מעשר וההורים סיפרו על דרך החיים שלהם, על כך שהם קונים שתיה קלה רק בשבת ובימי חול שותים רק מים וחיים בצניעות, אך על דבר אחד הם לא מוותרים אף פעם וזה נתינת מעשר.

הם דיברו מעבר למצוות המעשר, על כך שכאשר הם כמשפחה במודעות של מעשר, זה לא משנה מה וכמה יש להם, הם תמיד יודעים שגם מתוך המעט, הם יכולים לחלוק עם אחרים וכשאנחנו חולקים את מה שיש לנו, אנחנו פתאום מרגישים שיש לנו הרבה יותר משחשבנו. זה משנה את תחושת החסר, לתחושת חסד, ליש לי מספיק אפילו כדי לתת לאחרים. 

שפע לא באמת קשור למה שיש לנו בבנק, אלא למי שאנחנו, לאיך שאנחנו תופשים את עצמנו ואת החיים וכשהתפישה שלנו היא תפישה של שפע, הוא גם מתחיל להתגלם במציאות. 

צעדים חשובים ליצירת שפע בחיים - בכל התחומים:

1. הוקרת תודה - הוקרת תודה גורמת לנו להתמקד במה שיש ולא במה שאין, וכשאנחנו מתמקדים במשהו, הוא תמיד גדל וכך מגדילים את היש.

2. נתינה - באופן טבעי בא לי לכתוב כאן מעשר, אך נתינה היא הרבה מעבר למעשר והיא לא חייבת להיות כסף. זה יכול להיות חיוך למישהו שזקוק לזה, מילה טובה, להביא לשכנים "טעימות" מעוגה או אוכל שהכנתי, לשאול את ה"אנשים השקופים", אלה שאנחנו עוברים על פניהם, בלי לשים לב, בסופר, בחנות, ברחוב וכד'... "מה שלומך".

3. נדיבות - נדיבות מתקשרת לנתינה, שגם היא, לא מתמקדת בהכרח בכסף, אלא בלא משנה מה אנחנו נותנים, לתת את זה ברוחב לב, להיות נוכחים, להקשיב, לתת אקסטרה.

לפני חודש וחצי שביקשתי מתנדבים לראיון, הצעתי לכל אדם שראיינתי אחת משתי מתנות. הרבה מהאנשים שהשתתפו בפרויקט הזה אמרו שהם קיבלו כל כך הרבה בשיחה, שהם לא מרגישים נוח לקבל גם מתנה. זה בדיוק האקסטרה מייל שנקרא נדיבות.

4. לשמור על שפה חיובית ואופטימית - כל מילה שיוצאת לנו מהפה, בין אם אנחנו מודעים לזה ובין אם לאו, הופכת לתפילה, כי יש לה כוח למשוך לחיים שלנו עוד מאותו הדבר. כאשר אנחנו מתלוננים ומתמקדים במה שלא עובד, אנחנו שולחים את התפילות האלה ליקום. רוצים לחוות שפע, דברו במילים של שפע. 

5. אנחנו הנכס הכי חשוב בחיים שלנו - ככל שנשקיע בעצמנו, הנכס הכי יקר, כך נקבל תשואה יותר גבוהה והתשואה היא שפע!!! שפע של בריאות, שפע רוחני, שפע של חברים, שפע במערכות היחסים, שפע של כסף, שפע של הצלחה ועוד... כאשר אנחנו מבינים שיש לנו מערכת יחסים אחת בחיים - עם עצמנו וכל שאר מערכות היחסים הן השתקפויות של זו, מבינים שככל שאנחנו משקיעים בנוף הפנימי שלנו, ברוח, בנפש, בידע, בהתפתחות שלנו, ככה אנחנו רואים את ההשתקפויות דרך כל מה שקיים בסביבה שלנו. 

6.  כאשר אנחנו מחפשים לשלם את המינימום, אנחנו מתכנתים את המוח שלנו להסתפק במועט, להצטמצם, להתמקד בחסר. התמקדו בערך של הדברים, לא במחיר שלהם וכך תאמנו את המוח לדעת שאתם ראויים, שאתם מוכנים להשקיע בעצמכם ושהערך שהשקעתם האנרגיה של כסף, יחזור אליכם אלפי מונים ובדרכים שונות ומגוונות מעבר למה שאפשר לדמיין.

יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות, כמו מדיטציה, ויזואליזציה, הצהרת כוונות, סבלימינל ועוד... אך חמשת הדברים האלה הם החשובים ביותר בעיני, שיישומם כבר ייצור שינוי בתפישה וכשאנחנו משנים את התפישה, המציאות משתנה.

מזמינה אתכם לכתוב לי איפה הפוסט הזה פוגש אתכם.

שלכם,

יעל


אולי יעניין אותך:

תהליך אימון אישי - לקבלת פרטים ויצירת קשר יש ללחוץ כאן!

כנות חסרת בושה - מדריך דיגיטלי איך לבקש יותר כסף בלי להרגיש אשמה - לרכישה לחצו כאן!

המדריך לאהבה עצמית - ספר הדגל חובה בכל בית. עוסק בשיפור מערכת היחסים עם עצמנו ולמידת אהבה עצמית. להזמנה לחצו כאן!



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.